Uutiset ja artikkelit

Täältä löydät uutisia, taustoittavia artikkeleita ja kiinnostavia näkemyksiä Kuuban yhteiskunnasta, kulttuurista ja matkailusta sekä ystävyysseuran toiminnasta. Seura julkaisee myös Cuba Sí -lehteä, joka postitetaan kaksi kertaa vuodessa jäsenetuna kaikille seuran jäsenille.

Kuuba on kolmen vuoden ajan kärsinyt pahenevasta talouskriisistä. Pula elintarvikkeista, lääkkeistä ja polttoaineesta, räjähdysmäinen inflaatio, talouden osittainen dollarisoituminen ja usein toistuvat sähkökatkot ovat johtaneet maastamuuttoaaltoon ja tyytymättömyyden ilmaisuihin.

Suomi-Kuuba-seura juhlisti 60-vuotista taivaltaan järjestämällä juhlamatkan Kuubaan. Vajaat 30 henkilöä pääsi nauttimaan matkasta, joka alkoi Havannasta ja eteni Trinidadin, Guantánamon ja Santiagon kautta kohti Holguínin kaupunkia, josta lähti paluulento Suomeen. Tärkein oli aivan ensimmäinen päivä, jonka järjesti Kuuban kansojen välisen...

Syksyllä 2022 oikeistokonservatiiviset voimat jatkoivat nousuaan globaalissa pohjoisessa. Äärioikeistolainen puolue voitti Italian eduskuntavaalit, anti-gender -liikehdintä voimistui ympäri Eurooppaa ja naisten seksuaalioikeuksissa otettiin takapakkia Yhdysvalloissa. Samaan aikaan Kuubassa kansa äänesti maailman progressiivisimmaksi esitetyn...

Kuubaan saapuvien matkailijoiden määrä on vähentynyt roimasti. Ensin iski korona ja sitten viime vuonna Venäjän hyökkäyssodan aiheuttama myllerrys maailmanpoliittisessa tilanteessa.

Kuuban talousromahdus kurittaa jo ennestään laiminlyötyä maataloutta. Maatalousministerin mukaan hallituksella ei ole tarpeeksi rahaa tuottaa riittävästi kansalaisille tärkeitä elintarvikkeita.