Uutiset ja artikkelit

Täältä löydät uutisia, taustoittavia artikkeleita ja kiinnostavia näkemyksiä Kuuban yhteiskunnasta, kulttuurista ja matkailusta sekä ystävyysseuran toiminnasta. Seura julkaisee myös Cuba Sí -lehteä, joka postitetaan kaksi kertaa vuodessa jäsenetuna kaikille seuran jäsenille.

Kuubassa valtaa pitävä kommunistinen puolue salli kaksi vuotta sitten yksityisten mikro-, pien- ja keskisuurten yritysten (kuubalaisittain mipymes) perustamisen. Nyt monet pitävät niitä syntipukkina hintojen nousuun ja kansalaisten talousvaikeuksiin.

Suomi-Kuuba-seura perustettiin Helsingissä 1962 järjestetyn nuorisofestivaalin innoittamana. Festivaaleille osallistui satoja kuubalaisia nuoria, joiden valinnasta vastasi Giraldo Mazolan johtama valmistelutoimikunta. Olemme saaneet Mazolalta tervehdyksen, jonka julkaisemme kaikkien historiasta kiinnostuneiden iloksi.

Bomba Buena edustaa kuubalaisen musiikin uutta sukupolvea Suomessa. Pianisti Helena Kallas ja lyömäsoittaja Jani Lehtioksa ovat omistaneet elämänsä sonille, sen kunnioittavalle soitolle ja nöyrälle opiskelulle.