Uutiset ja artikkelit

Täältä löydät uutisia, taustoittavia artikkeleita ja kiinnostavia näkemyksiä Kuuban yhteiskunnasta, kulttuurista ja matkailusta sekä ystävyysseuran toiminnasta. Seura julkaisee myös Cuba Sí -lehteä, joka postitetaan kaksi kertaa vuodessa jäsenetuna kaikille seuran jäsenille.

Kuuban terveysjärjestelmä ei kestänyt koronan uutta aaltoa. Rokotteista odotetaan helpotusta maan vaikeaan tilanteeseen.

Pitkän uran Latinalaista Amerikkaa ja Kuubaa seuranneena toimittajana tehnyt Antti Halinen arvio Kuuban mielenosoitusten syitä ja seurauksia sekä niiden suhdetta maan tuoreeseen perustuslakiin.

"Vuoteen 2021 asti heinäkuun 11.päivä oli Kuuban kalenterissa kuin mikä tahansa päivä. Samalla tavalla oli heinäkuun 14. päivä Ranskassa, kunnes vuonna 1789 pariisilaiset valtasivat Bastiljin. Sunnuntaina 11.7. monien Kuuban kylien ja kaupunkien kadut ja torit täyttyivät ihmisistä, joiden vaatimukset ja ideologiat olivat varmasti erilaisia. Heitä...