AUTA PYSÄYTTÄMÄÄN COVID-19

Tue koronarokotuksia Kuubassa

Koronapandemia on ajanut Kuuban ahtaalle. Vaikeasta taloustilanteesta ja Yhdysvaltojen kauppasaarrosta huolimatta Kuuba on ensimmäisenä pienenä maana kehittänyt omat koronarokotteet. Maahan tarvitaan nyt kiireesti kymmenen miljoonaa neulaa ja ruiskua väestön rokottamiseen.

Suomi-Kuuba-seuran keräystili

FI75 8000 1000 3532 36

Keräyksen viitenumero

1232

Seuran hätäapukeräyksellä kootut rahat käytetään koordinoidusti MediCuba-Europan kautta. Eri maista saadut keräystuotot pystytään tehokkaimmin käyttämään yhteistyössä. MediCuba-Europa toimii Kuuban terveysministeriön ja viranomaisten kanssa ja vastaa siitä, että apu menee perille.

Toissijaisesti apua voidaan tarvittaessa ohjata myös käytettäväksi Las Tunasin lastensairaalassa (Hospital Pediátrico Mártires de Las Tunas), joka on seuran pitkäaikainen yhteistyökohde.

Keräys toteutetaan ajalla 24.5.-27.6.2021 koko maassa Ahvenanmaata lukuun ottamatta Suomi-Kuuba-seura ry:n toimeenpanemana. Keräys on Poliisin hyväksymä ja kerätyistä varoista tehdään tilitys varojen käytön valvontaa varten. Pienkeräysnumero RA/2021/656.

MITÄ VAROILLA HANKITAAN?

Lahjoituksilla hankitaan injektioruiskuja ja neuloja väestön rokottamiseen Kuubassa. Tavoite on lahjoittaa koko Euroopasta 10 miljoonaa neulaa ja ruiskua.

MITÄ ROKOTTEITA KÄYTETÄÄN?

Kuuba on kehittänyt viisi omaa koronarokotekandidaattia: Abdala, Mambisa, Soberana01, Soberana02 ja Soberana Plus. Kun oma väestö on rokotettu, tarjotaan kuubalaisia rokotteita myös muissa maissa käytettäviksi.

MILLOIN ROKOTUKSET ALKAVAT?

Puolet väestöstä on tarkoitus rokottaa kesä-elokuun 2021 joukkorokotuksissa. Tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä kaikki kuubalaiset on rokotettu.

MIKSI APUA TARVITAAN?

Kuuban koronatilanne on vaikeutunut keväällä. Koko väestön rokottaminen on tärkeää terveyden kannalta ja jotta maan turismi ja talouselämä voidaan avata. Kuuba tarvitsee kipeästi matkailun tuomia tuloja.