Toimintaa Kuuban ystäville

Suomi-Kuuba-seuran tehtävänä on edistää ystävyyttä suomalaisten ja kuubalaisten kesken sekä lisätä yhteistyötä maiden välillä. Teemme tunnetuksi kuubalaista kulttuuria ja herätämme keskustelua ajankohtaisista Kuuban yhteiskuntaa käsittelevistä aiheista.


Suomi-Kuuba-seuran vuosikokous pidetään lauantaina 23.3.2024 klo 14.00 Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry:n tiloissa osoitteessa Lintulahdenkuja 10 (2. krs), Helsinki. Esillä sääntöjen määräämät asiat. Seuran jäsenet, tervetuloa!

Matkamessut on auki yleisölle Helsingin Messukeskuksessa 19,.-21.1.2024. Luvassa on mm. reissujen suunnittelua, kohdevinkkejä, makuelämyksiä ja upeita ohjelmanumeroita – kaikki yhden katon alla!

Perjantaina 20. lokakuuta juhlitaan kansainvälistä kuubalaisen kulttuurin päivää. Sen kunniaksi tänä vuonna on tarjolla harvinaista herkkua!Kuubalaisen musiikin tehokvartetti Bomba Buena saa vieraikseen kaksi maailmankuulua esiintyjää: basson varressa kuullaan kuubalaisen bassonsoiton elävää legendaa, Irakere-yhtyeen perustajajäsen Carlos D'l...

Lokakuu on kuubalaisen kulttuurin kuukausi! Tervetuloa juhlistamaan kulttuuriviikon alkamista vapaamuotoiseen illanviettoon tiistaina 10.10.2023 klo 18.00. Tapahtuma on matkatoimisto Aventuran alakerrassa sijaitsevaan Aventura Plazassa. Huomioithan, että Aventura Plazaan kulku on talon sisäpihan kautta (Lönnrotinkatu 9 / Annankatu 20, Helsinki) .

Lähde kanssamme Suomi-Kuuba-seuran juhlamatkalle Kuubaan! Ainutlaatuinen matkareitti kulkee läpi saaren Havannasta aina Kuuban historian ensimmäiseen pääkaupunkiin Baracoaan asti. Matkaisäntänä toimii yhdeksän vuotta Santiago de Cubassa ammattimuusikkona asunut Tero Toivanen. Tero tuntee parhaat paikat, joten elävästä musiikista päästään nauttimaan...

Tervetuloa kesäkuun Kuuba-aiheiselle verkkoluennolle! Viestinnän ja tiedon kenttä Kuubassa on kiehtovan ristiriitainen. Kuuban valtiolla on erinomaiset nettisivut mutta kansalaiset eivät välttämättä pääse tutustumaan niihin. Kansalaiskasvatuksen ja propagandan rajaa voi olla vaikea vetää. Miten tieto kulkee ja kuinka luotettavaa se on? Miten...

Suomi-Kuuba-seuran avoimet verkkoluennot jatkuvat! Trooppinen Kuuba ajatellaan usein uudeksi matkailumaaksi, joka myy aurinkoa, vallankumous- ja moottoriromantiikkaa, musiikkia ja paheita. Tietoinen matkailunedistämisstrategia luotiin 1980-luvulla, mutta maan matkailuhistoria on huomattavasti tätä pitempi. Millaisia rakenteita ja muita houkuttimia...

Suomi-Kuuba-Seura r.y.:n vuosikokous pidetään lauantaina 29.4.2023 klo 14.00 alkaen Fingon kokoustiloissa (Lintulahdenkuja 10, 2. krs, Helsinki). Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat.

Suomi-Kuuba-seura, Suomi-Nicaragua-seura ja Suomi-Espanja-seura järjestävät yhdessä Lattari-illan perjantaina 3.2.2023 klo 19.00-01.00. Juhlapaikkana on Kiltakellari osoitteessa Bulevardi 44, Helsinki. Tilaisuuteen ovat tervetulleita jäsenten lisäksi heidän ystävänsä!

Kuuba-tapahtuma lauantaina 22.10.2022 klo 14.00 Panimoravintola Koulun Historian luokka (Eerikinkatu 18, Turku). Yli kolmekymmentä vuotta Kuubassa asunut muusikko Peter Loman kertoo Kuubasta, Kuuban nykypäivästä ja kuubalaisesta musiikista. Tilaisuudessa on myös upea Jussi Lempiäisen Kuuba-aiheinen valokuvanäyttely.

Trío Cachimban kolme muusikkoa luovat kuubalaista musiikkia täysillä hetkessä eläen. Heidän soitossaan virtuosismi yhdistyy syvälliseen kuubalaisen musiikin tradition tuntemukseen. Konsertti järjestetään perjantaina 21.10. klo 19.00 Tenhossa (Helsinginkatu 15, Helsinki).

Ota yhteyttä

Suomi-Kuuba-seura
Vellamonkatu 30 B, 00550 Helsinki (sisäpiha, 3. kerros)

Sähköposti
info@kuubaseura.fi

Puhelinnumero
050 461 0909 (puhelinpäivystys ke ja to klo 14-17)

Liity Facebook-ryhmään