Toimintaa Kuuban ystäville

Suomi-Kuuba-seuran tehtävänä on edistää ystävyyttä suomalaisten ja kuubalaisten kesken sekä lisätä yhteistyötä maiden välillä. Teemme tunnetuksi kuubalaista kulttuuria ja herätämme keskustelua ajankohtaisista Kuuban yhteiskuntaa käsittelevistä aiheista.


Suomi-Kuuba-seura, Suomi-Nicaragua-seura ja Suomi-Espanja-seura järjestävät yhdessä Lattari-illan perjantaina 3.2.2023 klo 19.00-01.00. Juhlapaikkana on Kiltakellari osoitteessa Bulevardi 44, Helsinki. Tilaisuuteen ovat tervetulleita jäsenten lisäksi heidän ystävänsä!

Kuuba-tapahtuma lauantaina 22.10.2022 klo 14.00 Panimoravintola Koulun Historian luokka (Eerikinkatu 18, Turku). Yli kolmekymmentä vuotta Kuubassa asunut muusikko Peter Loman kertoo Kuubasta, Kuuban nykypäivästä ja kuubalaisesta musiikista. Tilaisuudessa on myös upea Jussi Lempiäisen Kuuba-aiheinen valokuvanäyttely.

Trío Cachimban kolme muusikkoa luovat kuubalaista musiikkia täysillä hetkessä eläen. Heidän soitossaan virtuosismi yhdistyy syvälliseen kuubalaisen musiikin tradition tuntemukseen. Konsertti järjestetään perjantaina 21.10. klo 19.00 Tenhossa (Helsinginkatu 15, Helsinki).

Useita palkintoja saanut Marcia Jarmelin ja Ken Schneiderin dokumentti seuraa kahden lahjakkaan afrokuubalaisen veljeksen rinnakkaisia elämiä New Yorkissa ja Havannassa. Elokuva todistaa heidän koskettavaa jälleennäkemistään ja merkityksellisiä ensiesiintymisiään yhdessä.

Kuuban uskonnollinen maisema on paljon monimuotoisempi kuin matkailijoille esitellyt santeríaperinteet ja siirtomaakaudella rakennetut katoliset kirkot tai neuvostoajan valtionateismi antavat ymmärtää. Luento esittelee uskonnollisia yhteisöjä Kuubassa ja selittää, miten ne liittyvät geopolitiikan ja maahanmuuton historiaan. Samalla selviää, miten...

Mistä kuubalaiset tulevat ja miten maailmanpolitiikan ja -kaupan käänteet ovat muovanneet Kuuban väestöstä ainutkertaisen globaalin sekoituksen? Millaisia historiallisia ja etnis-kulttuurisia kerrostumia saaren väestöstä erottuu? Miten muutto on vaikuttanut väestönkehitykseen eri aikakausina ja miksi saaren väestönkasvu on pysähtynyt 2000-luvulla?...

Orquesta Tri Cohiba esiintyy Lappeenrannan Nuijamiehessä pe 23.9. klo 20 alkaen. Orquesta Tri Cohiba on perustettu vuonna 1983 ja se on yksi tunnetuimpia suomalaisia salsaorkestereita. Orkesteri on tehnyt kuusi kiertuetta Kuubaan ja konsertoinut myös Suomen lähimaissa.

Suomi-Kuuba-seuran Kymenlaakson osasto järjestää Cuba Unica -iltapäivän perjantaina 26.8.2022 klo 15-18. Paikkana on Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly, Gutzeitintie 14, Kotka.

Suomi-Kuuba-seuran perinteinen jäsentapaaminen pidetään tänä kesänä Tampereella lauantaina 13.8.2022. Vapaamuotoiseen tapaamiseen ovat lämpimästi tervetulleita kaikki seuran jäsenet niin läheltä kuin kaukaa. Tapaaminen alkaa Tampereen rautatieasemalta klo 11, joten junalla pääsee kätevästi oikeaan aikaan paikalle mm. Helsingin, Turun ja Jyväskylän...

Kokoukseen voi osallistua seuran toimistolla osoitteessa Vellamonkatu 30 B, Helsinki tai Teams-yhteydellä. Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille etukäteen.

Kokous alkaa klo 14. Ennen kokousta Kuuban Suomen-suurlähettiläs Beatriz Parra González pitää tervehdyspuheenvuoron Teamsissa klo 13.30. Puhe tulkataan suomeksi.

Ota yhteyttä

Suomi-Kuuba-seura
Vellamonkatu 30 B, 00550 Helsinki (sisäpiha, 3. kerros)

Sähköposti
info@kuubaseura.fi

Puhelinnumero
050 461 0909 (puhelinpäivystys ke ja to klo 14-17)

Liity Facebook-ryhmään