Toimintaa Kuuban ystäville

Suomi-Kuuba-seuran tehtävänä on edistää ystävyyttä suomalaisten ja kuubalaisten kesken sekä lisätä yhteistyötä maiden välillä. Teemme tunnetuksi kuubalaista kulttuuria ja herätämme keskustelua ajankohtaisista Kuuban yhteiskuntaa käsittelevistä aiheista.


Lähde kanssamme Suomi-Kuuba-seuran juhlamatkalle Kuubaan! Ainutlaatuinen matkareitti kulkee läpi saaren Havannasta aina Kuuban historian ensimmäiseen pääkaupunkiin Baracoaan asti. Matkaisäntänä toimii yhdeksän vuotta Santiago de Cubassa ammattimuusikkona asunut Tero Toivanen. Tero tuntee parhaat paikat, joten elävästä musiikista päästään nauttimaan...

Tervetuloa kesäkuun Kuuba-aiheiselle verkkoluennolle! Viestinnän ja tiedon kenttä Kuubassa on kiehtovan ristiriitainen. Kuuban valtiolla on erinomaiset nettisivut mutta kansalaiset eivät välttämättä pääse tutustumaan niihin. Kansalaiskasvatuksen ja propagandan rajaa voi olla vaikea vetää. Miten tieto kulkee ja kuinka luotettavaa se on? Miten...

Suomi-Kuuba-seuran avoimet verkkoluennot jatkuvat! Trooppinen Kuuba ajatellaan usein uudeksi matkailumaaksi, joka myy aurinkoa, vallankumous- ja moottoriromantiikkaa, musiikkia ja paheita. Tietoinen matkailunedistämisstrategia luotiin 1980-luvulla, mutta maan matkailuhistoria on huomattavasti tätä pitempi. Millaisia rakenteita ja muita houkuttimia...

Suomi-Kuuba-Seura r.y.:n vuosikokous pidetään lauantaina 29.4.2023 klo 14.00 alkaen Fingon kokoustiloissa (Lintulahdenkuja 10, 2. krs, Helsinki). Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat.

Suomi-Kuuba-seura, Suomi-Nicaragua-seura ja Suomi-Espanja-seura järjestävät yhdessä Lattari-illan perjantaina 3.2.2023 klo 19.00-01.00. Juhlapaikkana on Kiltakellari osoitteessa Bulevardi 44, Helsinki. Tilaisuuteen ovat tervetulleita jäsenten lisäksi heidän ystävänsä!

Kuuba-tapahtuma lauantaina 22.10.2022 klo 14.00 Panimoravintola Koulun Historian luokka (Eerikinkatu 18, Turku). Yli kolmekymmentä vuotta Kuubassa asunut muusikko Peter Loman kertoo Kuubasta, Kuuban nykypäivästä ja kuubalaisesta musiikista. Tilaisuudessa on myös upea Jussi Lempiäisen Kuuba-aiheinen valokuvanäyttely.

Trío Cachimban kolme muusikkoa luovat kuubalaista musiikkia täysillä hetkessä eläen. Heidän soitossaan virtuosismi yhdistyy syvälliseen kuubalaisen musiikin tradition tuntemukseen. Konsertti järjestetään perjantaina 21.10. klo 19.00 Tenhossa (Helsinginkatu 15, Helsinki).

Useita palkintoja saanut Marcia Jarmelin ja Ken Schneiderin dokumentti seuraa kahden lahjakkaan afrokuubalaisen veljeksen rinnakkaisia elämiä New Yorkissa ja Havannassa. Elokuva todistaa heidän koskettavaa jälleennäkemistään ja merkityksellisiä ensiesiintymisiään yhdessä.

Kuuban uskonnollinen maisema on paljon monimuotoisempi kuin matkailijoille esitellyt santeríaperinteet ja siirtomaakaudella rakennetut katoliset kirkot tai neuvostoajan valtionateismi antavat ymmärtää. Luento esittelee uskonnollisia yhteisöjä Kuubassa ja selittää, miten ne liittyvät geopolitiikan ja maahanmuuton historiaan. Samalla selviää, miten...

Mistä kuubalaiset tulevat ja miten maailmanpolitiikan ja -kaupan käänteet ovat muovanneet Kuuban väestöstä ainutkertaisen globaalin sekoituksen? Millaisia historiallisia ja etnis-kulttuurisia kerrostumia saaren väestöstä erottuu? Miten muutto on vaikuttanut väestönkehitykseen eri aikakausina ja miksi saaren väestönkasvu on pysähtynyt 2000-luvulla?...

Orquesta Tri Cohiba esiintyy Lappeenrannan Nuijamiehessä pe 23.9. klo 20 alkaen. Orquesta Tri Cohiba on perustettu vuonna 1983 ja se on yksi tunnetuimpia suomalaisia salsaorkestereita. Orkesteri on tehnyt kuusi kiertuetta Kuubaan ja konsertoinut myös Suomen lähimaissa.

Suomi-Kuuba-seuran Kymenlaakson osasto järjestää Cuba Unica -iltapäivän perjantaina 26.8.2022 klo 15-18. Paikkana on Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly, Gutzeitintie 14, Kotka.

Ota yhteyttä

Suomi-Kuuba-seura
Vellamonkatu 30 B, 00550 Helsinki (sisäpiha, 3. kerros)

Sähköposti
info@kuubaseura.fi

Puhelinnumero
050 461 0909 (puhelinpäivystys ke ja to klo 14-17)

Liity Facebook-ryhmään