Prikaatimatka Las Tunasiin alkuvuodesta 2022

Solidaarisuusprikaatit ovat ainutlaatuinen tapa tutustua Kuubaan. Prikaatimatka on kestävää matkailua, joka edistää ruohonjuuritason ystävyyttä suomalaisten ja kuubalaisten välillä.

Lähde kanssamme katsomaan, miten sujuu arki Kuubassa koronapandemian jälkeen!

Suomi-Kuuba-seura järjestää vuosittain suomalaisten oman prikaatimatkan, jonka pääkohteena on Las Tunasin maakunta. Prikaatimatkaan kuuluu vapaaehtoistyötä Las Tunasin lastensairaalassa, vierailuja kiinnostaviin yhteiskunnallisiin ja historiallisiin kohteisiin, kulttuuria ja juhlia, keskustelutilaisuuksia ja retki Omajan kylään, jossa 1900-luvun alussa vaikutti suomalainen siirtokunta.

Kymmenes Las Tunas -prikaati järjestettiin maaliskuussa 2020 juuri ennen koronapandemian alkua. Matkan aikana vierailtiin myös Havannassa, Cienfuegosissa, Trinidadissa ja Sikojenlahden maihinnousun tapahtumapaikoilla Playa Girónissa.

Vuoden 2021 matka jouduttiin pandemian vuoksi perumaan. Seuraava suomalaisten oma prikaatimatka järjestetään alkuvuodesta 2022. Lisätietoja julkaistaan tällä sivulla, joten pysy kuulolla!

Kestävää matkailua

Prikaatimatkat tehdään huomioiden YK:n kestävän matkailun periaatteet. Kestävä matkailu ottaa huomioon taloudelliset, sosiaaliset ja ympäristöön kohdistuvat vaikutukset sekä lisää matkalaisten tietoisuutta kestävän kehityksen kysymyksistä.

Kestävä matkailu kunnioittaa isäntäyhteisöjen sosiokulttuurista aitoutta ja kulttuuriperinnön säilyttämistä sekä edistää kulttuurien välistä ymmärtämystä ja suvaitsevaisuutta. Matkailu hyödyttää paikallisväestön toimeentuloa ja yhteisön sosiaalista hyvinvointia. Ilmastovaikutusten minimoimiseksi seura kannustaa prikaatilaisia kompensoimaan lennoista aiheutuvat päästöt.

Ennakkoilmoittautuminen

Ilmoittautumalla ennakkoon saat ensimmäisenä tiedot vuoden 2022 prikaatimatkasta Las Tunasiin. Ennakkoilmoittautuminen ei sido sinua vielä mihinkään.

Kansainväliset prikaatit

Kuuban kansojen välisen ystävyyden instituutti ICAP järjestää vuosittain useita kansainvälisiä prikaateja. Suomalaiset voivat osallistua vappuprikaatiin, kesällä järjestettävään eurooppalaiseen prikaatiin ja vuodenvaihteessa järjestettävään pohjoismaiseen prikaatiin.

Kansainväliset prikaatit järjestetään Caimiton kylässä Julio Antonio Mellan leirikeskuksessa, jossa majoitutaan usean hengen parakkimajoituksessa. Prikaatin aikana tehdään maataloustyötä läheisillä viljelmillä.

Ohjelmaan kuuluu erilaisia keskustelutilaisuuksia, urheilukilpailuja, juhlia ja kulttuuria. Leiriltä tehdään tutustumisvierailuja Havannassa sijaitseviin kohteisiin. Prikaatiin kuuluu myös maakuntamatka, jonka aikana majoitutaan hotellissa. Vappuprikaatilaiset osallistuvat Havannan vappumarssille ja kansainväliseen solidaarisuuskokoukseen.

Lisätietoja osallistumisesta ja prikaatiohjelman voit pyytää Suomi-Kuuba-seurasta: info@kuubaseura.fi.

Suomi-Kuuba-seura ei lähetä suomalaista matkanvetäjää kansainvälisiin prikaateihin. Leirin yhteisenä kielenä on englanti.

Huom! Koronaviruspandemian vuoksi kansainväliset prikaatit on toistaiseksi peruttu.