Toimintaa Kuuban ystäville

Suomi-Kuuba-seuran tehtävänä on edistää ystävyyttä suomalaisten ja kuubalaisten kesken sekä lisätä yhteistyötä maiden välillä. Teemme tunnetuksi kuubalaista kulttuuria ja herätämme keskustelua ajankohtaisista Kuuban yhteiskuntaa käsittelevistä aiheista.


Kuuban uskonnollinen maisema on paljon monimuotoisempi kuin matkailijoille esitellyt santeríaperinteet ja siirtomaakaudella rakennetut katoliset kirkot tai neuvostoajan valtionateismi antavat ymmärtää. Luento esittelee uskonnollisia yhteisöjä Kuubassa ja selittää, miten ne liittyvät geopolitiikan ja maahanmuuton historiaan. Samalla selviää, miten...

Mistä kuubalaiset tulevat ja miten maailmanpolitiikan ja -kaupan käänteet ovat muovanneet Kuuban väestöstä ainutkertaisen globaalin sekoituksen? Millaisia historiallisia ja etnis-kulttuurisia kerrostumia saaren väestöstä erottuu? Miten muutto on vaikuttanut väestönkehitykseen eri aikakausina ja miksi saaren väestönkasvu on pysähtynyt 2000-luvulla?...

Orquesta Tri Cohiba esiintyy Lappeenrannan Nuijamiehessä pe 23.9. klo 20 alkaen. Orquesta Tri Cohiba on perustettu vuonna 1983 ja se on yksi tunnetuimpia suomalaisia salsaorkestereita. Orkesteri on tehnyt kuusi kiertuetta Kuubaan ja konsertoinut myös Suomen lähimaissa.

Suomi-Kuuba-seuran Kymenlaakson osasto järjestää Cuba Unica -iltapäivän perjantaina 26.8.2022 klo 15-18. Paikkana on Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly, Gutzeitintie 14, Kotka.

Suomi-Kuuba-seuran perinteinen jäsentapaaminen pidetään tänä kesänä Tampereella lauantaina 13.8.2022. Vapaamuotoiseen tapaamiseen ovat lämpimästi tervetulleita kaikki seuran jäsenet niin läheltä kuin kaukaa. Tapaaminen alkaa Tampereen rautatieasemalta klo 11, joten junalla pääsee kätevästi oikeaan aikaan paikalle mm. Helsingin, Turun ja Jyväskylän...

Kokoukseen voi osallistua seuran toimistolla osoitteessa Vellamonkatu 30 B, Helsinki tai Teams-yhteydellä. Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille etukäteen.

Kokous alkaa klo 14. Ennen kokousta Kuuban Suomen-suurlähettiläs Beatriz Parra González pitää tervehdyspuheenvuoron Teamsissa klo 13.30. Puhe tulkataan suomeksi.

Hienoja uutisia elokuvien ja musiikin ystäville! Suomi-Kuuba-seura tuottaa Maailma kylässä -festivaalien Online Cinemaan useita kansainvälisiä palkintoja saaneen Los Hermanos / The Brothers -elokuvan. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa festivaaleilla.

Koronatauon jälkeen ensimmäinen kansainvälinen solidaarisuusprikaati järjestetään 24.4.-8.5.2022. Kansainväliset prikaatit järjestetään Caimiton kylässä Julio Antonio Mellan leirikeskuksessa, jossa majoitutaan usean hengen parakkimajoituksessa. Prikaatin aikana tehdään maataloustyötä läheisillä viljelmillä.

Tule kuulemaan kun kolme sonin sukupolvea yhdistää voimansa ikivihreiden kuubalaisten sävelmien äärellä! Kuubalaisen kulttuurin päivänä 20.10. Bomba Buena kahdella Terolla vahvistettuna soittaa son-musiikkia. Sonin jälkeen luvassa on kaikille avoin rumba!

Tule mukaan verkkoluennolle kuubalaisen kulttuurin päivänä! Professori Pauliina Raento kertoo, kuinka Kuuban historian suuret käänteet ovat muovanneet Kuuban saarta, yhteiskuntaa ja kulttuuria. Muutosten jälkiä maisemassa havainnollistaa runsas kuvamateriaali.

Fidel Castro julisti jo vuonna 1961, että vallankumous oli poistanut rasismin Kuubasta. Virallinen vallankumousdiskurssi korosti yhteiskunnallista tasa-arvoa ja kansallista yhtenäisyyttä, mutta arjen kokemukset olivat ristiriitaisempia. Vuonna 2019 hallitus puuttui syrjintään ja rasismiin lanseeraamalla uuden rasismin vastaisen ohjelman, ja...

Tervetuloa mukaan 14. Kuubalaisen kulttuurin viikon avajaisiin (Tenho Restobar, Helsinginkatu 15, 2. krs. Helsinki) maanantaina 11.10. klo 19. Kulttuuriviikon avajaisissa soittaa Banda Caribe Helsinki ja ohjelmassa on myös Daikel Lindfors-Labaton runo-performanssi.

Ota yhteyttä

Suomi-Kuuba-seura
Vellamonkatu 30 B, 00550 Helsinki (sisäpiha, 3. kerros)

Sähköposti
info@kuubaseura.fi

Puhelinnumero
050 461 0909 (puhelinpäivystys ke ja to klo 14-17)

Liity Facebook-ryhmään