Kuuba ei harjoita kansainvälistä terrorismia

15.01.2021

Yhdysvallat on asettanut Kuuban terrorismia tukevien valtioiden listalleen. Vain muutama päivä ennen virkakautensa päättymistä Donald Trump yrittää epätoivoisesti kasata uusia esteitä maiden välisten suhteiden normalisoimiselle.

Kuuba ei harjoita kansainvälistä terrorismia. Päin vastoin, Kuuba on toiminut aktiivisena rauhanvälittäjänä Kolumbiassa ja lähettänyt koronapandemian aikana lääkäreitä kymmeniin maihin. Kuuban lääkärit ovat ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi.

Yhdysvaltojen hallituksen vastuuton ketkuilu merkitsee jälleen lisää vaikeuksia tavallisille kuubalaisille. Kuuban asettaminen terroristivaltioiden listalle halvaannuttaa Kuuban tuontikaupan, luottojen saamisen ja pankkitransaktiot. Tämä kaikki tulee näkymään kuubalaisten jokapäiväisessä elämässä pahenevana elintarvike-, polttoaine- ja lääkepulana.

Kaikki kuubalaisten elämää vaikeuttavat pakotteet ja saartotoimet on lopetettava. Nyt jos koskaan tarvitaan kansainvälistä yhteistyötä, solidaarisuutta ja rauhan rakentamista.

Paula Pere
Puheenjohtaja
Suomi-Kuuba-seura ry