HASTA LA VICTORIA SIEMPRE - CHE MEMORIAL MATKA 1.-13.10.2017

01.06.2017

On kulunut 50 vuotta Guerrilla-sankari Che Guevaran teloituksesta ja on aika arvioida uudelleen hänen saavutuksensa ja merkityksensä Väli- ja Etelä-Amerikan poliittiselle kehitykselle. Tällä matkalla on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua vielä hengissä oleviin Chen veteraanitaistelijoihin, Che instituutin tutkijoihin ja Chen perhejäseniin.  Vierailemme paikkakunnilla, joilla Che vaikutti Kuubassa sekä taistelijana että ministerinä ja otamme lisäksi osaa Chen kuoleman 50-vuotispäivän virallisiin muistotilaisuuksiin. Matkanjohtajana on Kuuba asiantuntija Folke West.

OHJELMA

1.10. Lähtö aamutuiman Helsingistä -  saapuminen iltapäivällä Havannaan, transfer keskustaan, majoitus ja kevyt illallinen

2.10. Vierailu Juan Antonio Mella -prikaatileirillä, seppeleen lasku Mellan patsaalla, tutustuminen leirin toimintaan ja tapaaminen Che-veteraanien kanssa.  Iltapäivällä paneelikeskustelu Che Guevaran teorioitten soveltamisesta nykypäivän kuubalaisessa yhteiskunnassa. Paluumatkalla poikkeamme Artemisan kaupungissa.

3.10.  Retki Cueavas de la Portalesin luolaan, joka oli Chen komentopaikka Kuuuban kriisin aikana vuonna 1962. Tutustuminen  Las Terrazasin ekokylän toimintaan, picnic San Jose –joelle, jossa mahdollisuus uintiin. Paluu Havannaan illansuussa.

4.10. Retki Morro Cabanan linnoitukseen, jonka Che Guevaran otti haltuunsa 2.1. 1959 Käynti viereisessä Chen talossa, jossa hän asui tilapäisesti. Vierailu Che Guevaran tutkimuskeskuksessa, tapaaminen Che tutkijoiden sekä Chen perheenjäsenten kanssa. Illallinen nautitaan kansainvälisessä seurassa Casa de Amistadissa, ystävyyden talossa.

5.10. Transfer Santa Claraan. Che tutkijoiden opastama vierailu, vierailut Che monumentilla, mausoleumissa ja museossa. Retki jatkuu El tren Blindado taistelutantereelle, jossa käytiin vallankumoussodan ratkaisutaistelu. Kävely kuuluisan Che ja Lapsi -patsaan luo. Iltapäivällä tapaaminen Santa Claran taisteluihin osallistuneiden Che-veteraanien kanssa.

6.10. Aamulla patikoidaan Santa Claran kaupungin La Loma -vuorelle, josta käsin Che suunnitteli kaupungin valtausta.  Iltapäivällä vierailu Santa Claran yliopistolla, jossa Che leivottiin kunniatohtoriksi ja josta käsin toimi vallankumouksellisten ensimmäinen komentopaikka Santa Clarassa. Tapaamme nuoria opiskelijoita, jotka ovat Chen solidaarisuusliikkeen jäseniä ja päivän päätteeksi seuraamme Caminos del Che (Chen polut) -marssia.

7. Retki Guinia de Mirandaan, joka on ensimmäinen La Villa provinssin kylä, jonka  Chen joukot valloittivat marraskuussa 1958. Tapaaminen veteraanitaistelijoiden kanssa ja käynti sotamonumentilla. Ajo Guamahaya-vuoristoon, jossa nautimme lounaan Hanabanilla luontohotellissa. Iltapäivällä upea veneretki luonnonkauniilla Hanabanilla-järvellä, tämä on kappale kauneinta Kuubaa.

8.10. Aamulla Chen teloituksen 50 vuotismuistopäivän seremonia Che Guevara monumentin luona. Iltapäivällä jatkamme Sancti Spirituksen provinssiin. Tervetuliaisjuhlallisuuksien jälkeen osallistumme Casa de la Guayaberassa Chen kunniaksi järjestettyyn kulttuuritapahtumaan.

9.10.Retki El Pederon kylään, Fomenton kuntaan. Täällä Che allekirjoitti Pederon julistuksen joulukuussa 1958,  jossa hän kehotti  Batistan vastaiset ryhmittymät yhdistymään  vallankumoustaistelussa. Käynti 8 kolonnan sankarihautausmaalla, tapaaminen kyläläisten ja veteraanien kanssa. Ajo La Hormiga –leirintäalueelle, jossa vietämme leppoisan iltapäivän kevyesti patikoiden nauttien luonnon rauhallisuudesta ja kenttälounaasta.

10.10. Aamulla juhlitaan Carlos Manuelin 1868 tekemää Kuuban itsenäisyysjulistusta – sieltä jatkamme Yaguajayn kaupunkiin ja vierailemme Camillo Cienfuegosin upealla monumentilla ja mielenkiintoisessa museossa. Sieltä jatkamme Havannaan Playas del Esten rannalle.

11.10. Vapaapäivä Havannassa, kukin oman mielensä mukaisesti.

12.10 Aamupäivä vapaa vaikkapa tuliaisostoksille- Iltapäivällä paluulento Eurooppaan.

13.10 Takaisin Suomessa -  Chen unohtumaton muistomatka on tehty, nyt on kuvien ja muistojen aika!

ATERIAT

Matkan aikana puolihoito 12 vrk , aamiainen sekä lounas tai illallinen päiväohjelmasta riippuen

MAJOITUS

Voi valita hotellimajoituksen tai tasokkaan casa particular -majoituksen välillä

1.10. – 5.10 Havanna, Hotel Deauville

5.10. – 8.10. Santa Clara, Santa Clara Libre

8.10. – 10.10 Sancti Spiritus, Villa los Laureles

10.10 – 12.10 Havanna Playas del Este, Club Atlantico

LENNOT   Air France / KLM

Matkan hinta

2hh : Hotellimajoituksessa 2475 euroa  ja Casa Particular kotihotellissa 2275 euroa

Yhden hengen huoneen lisä hotellissa 400 euroa ja Casa Particularissa 200 euroa

Hinnat voivat muuttua, mikäli lentojen hinnat nousevat! Kannattaa siis varata matka heti!

Tiedustelut:

Email: folkewest.travelclub@gmail.com, tekstivistit 0452684066

Info:  www.folkewest.com

Huom! Jos olet Kuuba-seuran jäsen, ilmoittaudu sähköpostilla osoitteeseen info@kuubaseura.fi. Seuran jäsenet saavat matkan hinnasta 100 euron alennuksen.

09.11.2017Lähde Pohjoismaiseen prikaatiin 18.12.2017 - 7.1.2018
29.09.201710. Kuubalaisen Kulttuuriviikon tapahtumat