Havannan yliopiston erikoiskurssi ja luentosarja kaikenikäisille suomalaisille

24.05.2019

Havannan yliopiston erikoiskurssit ja luentosarja kaikenikäisille suomalaisille!

Kurssikokonaisuus 2.–21.9.2019 sisältää:

• 60 h Havannan yliopiston alkeiskurssi Español Básico tai edistyneille Segundo Paso

• 15 h suomenkielinen tukiopetus, maisteri Aino Hynynen

• 10 h Cuba Hoy -luentosarja: kulttuuria, historiaa, sosiologiaa

• 15 h latinotanssikurssi ja arki-iltaisin Cine y Musica -klubi

• Invitados–kutsuvierasesitelmät:
    • Eusebio Leal Spengler – Havanna 500 v.
    • Mariela Castro Espin – Vähemmistöoikeudet Kuubassa
    • Javier Sotomayor – Kuuban liikunta ja urheilu

• Viikonloppuretket opintoretket provinsseihin:
    Cienfuegos – Trinidad – Santa Clara ja Soroa – Las Terrazas – Viñales,
    Folke Westin opastuksella

Havannan yliopisto on 220 vuotta vanha opinahjo ja kielikursseja ulkomaalaisille on järjestetty viimeisen kahdenkymmenen viiden vuoden ajan, joten kokemusta riittää. Kesäyliopiston opetuksesta vastaavat yliopiston omat opettajat ja kurssit toteutetaan Havannan yliopiston tiloissa.

Espanjan kielen peruskurssiamme (España Basico) varten kerätään suomenkieliset opiskelijat omaan ryhmäänsä. Edistyneille kurssilaisille (Segundo Paso) on tarjolla kolmen eri tason opetusta ja opiskelijat sijoitetaan kansainvälisiin ryhmiin kielikokeen perusteella. Luentoja on aamupäivisin neljä tuntia kolmen viikon ajan eli yhteensä 60 tuntia (2 op).

Maisteri Aino Hynysen johtamalla suomenkielisellä tukiopetustunnilla (Helpclass) käydään iltapäivisin läpi aamupäivän kurssin anti ja ratkotaan siihen liittyvät kotitehtävät sekä syvennytään kieliopillisiin koukeroihin.

Kurssin liittyy päivittäin myös Cuba Hoy, Havannan yliopiston vetämä luentosarja, aiheina ensimmäisellä viikolla Kuuban historia, toisella viikolla Kuuban kulttuuri ja kolmannella Kuuban sosiologia. Näillä luennoilla Aino Hynynen avustaa kääntäjänä ja kurssilaiselle jaetaan monistettu tiivistelmä luentojen sisällöstä.

Kursiin kuuluu vielä kolme Invitados (kutsuvieras) -luentoa, jossa paikalliset huippuasiantuntijat ja vaikuttajat esitelmöivät ajankohtaisista aiheista

• Eduardo Leal: Havanna 500 vuotta,
  • Mariela Castro: Kuuban vähemmistöt ja
  • Javier Sotomayor: Kuuban urheilu- ja liikuntakasvatus.

Viimeisellä viikolla järjestetään neljä Havannan Cuba Hoy -opiskeluretkeä, kaksi kulttuuriaiheista ohjaajana Anu Hynynen ja kaksi historianaiheista ohjaajana Folke West.

Arki-iltaisin Lenemarbel Benavides vetää latinotanssikurssia ja Cine ja Musica -klubilla katsotaan kuubalaisia elokuvia ja kuunnellaan kuubalaista musiikkia sekä livenä että videoina.

Viikonloppuretket la-su ovat vapaaehtoisia ja lisämaksullisia. Toisen retken teemana on Kuuban historialliset kaupungit, Cienfuegos – Trindad ja Santa Clara ja toisen teemana Kuuban maaseutu ja ekologia, Soroa – Las Terrazas – Vinjales. Retkien vetäjänä toimii Kuuba-konkari Folke West.

Tilaus- ja maksuohjeet

Matkan kokonaishinta koostuu eri osista. Kurssimaksu on kiinteä, mutta majoitus- sekä lentohinta määräytyvät opiskelijan valintojen mukaan. Matkaa varatessanne saatte tarkemmat ohjeet.

Kurssimaksu

Kurssimaksu 1 250 € suoritetaan paikan päällä ensimmäisenä kurssipäivänä suoraan Havannan yliopistolle. Kurssimaksuun sisältyy kielikurssi, suomenkielinen tukiopetus, Cuba Hoy - historian, kulttuurin ja sosiologian luennot sekä Havannan neljä opintoretkeä.

Viikonloppuretket, 2 x 75 € ovat vapaaehtoisiat ja ne maksetaan retkien yhteydessä.

Majoitusmaksu

Majoitusmaksun 630 € laskuttaa matkatoimisto Kompassi eräpäivä 26.8.2019. Majoitus 21 vrk tapahtuu 2 hh yksityisissä hostaleissa tai hotelli Deauvillessä, lisämaksusta saatavilla myös singlehuoneita. Näistä tarkempaa informaatiota ilmoittautumisen yhteydessä. Majoituspaikoista on hintaan sisältyvä kuljetus aamuisin yliopistolle.

Lentoliput

Lentoliput Kuubaan ostetaan itse suoraan lentoyhtiöltä. Näin voidaan myös itse vaikuttaa saapumis- ja lähtöpäiväänsä. Suositeltavat lentoyhtiöt ovat Air France / KLM, Condor-Lufthansa, Aeroflot. Meno/paluu lipun hinta vaihtelee 1 000 4 – 1 200 €. Matkatoimisto Kompassi avustaa tarpeen tullen.

Tutustu esitteeseen

Tiedustelut ja Ilmoittautumiset:
• havannankesayo@gmail.com

Kuubaan liittyviä kysymyksiä
• folkewest.travelclub@gmail.com
• puh. 045 268 4066

21.11.2019Kymmenes Las Tunas -prikaatimatka maaliskuussa
21.11.2019Kuubalaisen elokuvan päivä Jyväskylässä 25.11.2019
21.10.2019Kuuba-tietoiskuja Rauhanasemalla 30.10.2019
02.09.201912. Kuubalaisen kulttuurin viikko täynnä tapahtumia
22.07.2019Pohjoismainen prikaati 16.12.2019 - 5.1.20120
24.05.2019Havannan yliopiston erikoiskurssi ja luentosarja kaikenikäisille suomalaisille
27.03.2019Suomi-Kuuba-seuran Turun osaston vuosikokous
21.03.2019Kuubalainen elokuvasarja Teatteri Unionissa
13.03.2019Urban Agriculture Boom in Cuba: Towards Food Sovereignty - Luento 15.3. Helsingin yliopistolla
13.03.2019Violencia de género y el desarrollo social en Cuba - Luento 19.3. Helsingin yliopistolla 19.3.

Siirry arkistoon »