Suomi-Kuuba-seura ry. on yksi vanhimmista Kuuba-ystävyysseuroista maailmassa. Se perustettiin vuonna 1963.

Seuran tehtävänä on edistää ystävyyttä suomalaisten ja kuubalaisten kesken sekä lisätä yhteistyötä maiden välillä. Monipuolisen toimintansa kautta seura tekee tunnetuksi kuubalaista kulttuuria ja yhteiskuntaa sekä herättää keskustelua ajankohtaisista teemoista koskien Kuubaa ja koko Latinalaista Amerikkaa. USA:n Kuuballe asettaman kauppasaarron lopettaminen on seuran keskeinen päämäärä.

Suomalaisten matkailijoiden kiinnostus Kuubaa kohtaan on kasvanut mm. suorien lentojen seurauksena. Seura haluaa osaltaan syventää matkailijoiden kiinnostusta kuubalaiseen yhteiskuntaan, arkitodellisuuteen ja kulttuuriin. Yhä merkittävämmällä sijalla seuran toiminnassa on myös monikulttuurisuus ja toimiminen kiinteässä yhteistyössä Suomessa asuvien kuubalaisten kanssa.

Seura on jo vuosikymmenten ajan julkaissut painettua Cuba Sí -lehteä. Ainoana Kuubaan keskittyvänä suomenkielisenä julkaisuna lehti käsittelee monipuolisesti kuubalaista kulttuuria, historiaa ja yhteiskuntaa pintaa syvemmältä. Lehti postitetaan kaikille seuran jäsenille, lisäksi lehteä jaetaan ilmaiseksi eri tapahtumissa.

Seuran Facebook-ryhmässä on lähes kaksi tuhatta jäsentä, ja seura käyttää Facebookia tehokkaasti tapahtumien tiedottamiseen ja keskustelufoorumina.

Suomi-Kuuba-seura on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä avustusta kansainvälistä kulttuuriyhteistyötä ja kulttuurien välistä vuorovaikutusta edistävään toimintaansa.