Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet

Kuubassa Suomen kansalaisilta vaaditaan voimassa oleva passi sekä turistikortti ja sairausvakuutus. Passin on oltava voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Jos haet turistikorttia (turistiviisumi) postitse toimi seuraavasti:

Lähetä hakukaavake, kopio passin kuvasivusta sekä matkalipun kopio Kuuban lähetystöön.Hakukaavakkeen saat nettisivuilta http://misiones.minrex.gob.cu/es/finlandia. Valokuva ei ole välttämätön. Laita mukaan myös palautuskuori postimerkkeineen ja e-mailisi maksutietojen lähettämistä varten. Kun haet viisumia postitse, sen hinta on 47 euroa.

Jos haet turistikorttia suoraan lähetystöstä toimi näin:

Ota mukaan hakemus täytettynä, passin kopio ja lipun kopio. Hinta on 22 euroa jos haet korttia ITSE henkilökohtaisesti, ja maksu tehdään tilisiirtona. Maksutiedot ja viitenumeron saa hakemuksen jättäessään. Jos tuot jonkun toisen henkilön hakemuksen, hinta on 47 euroa. Käsittelyaika on 7 päivää ja kortti on noudettava lähetystöstä.

Turistikortti on voimassa Kuubaan tultuasi 30 päivää ja sen voimassaoloa voi jatkaa toiset 30 päivää Kuubassa Inmigración y Extranjería toimistoissa. Jos haet turistikorttia (turistiviisumi) postitse toimi seuraavasti:

Kuuban suurlähetystö Suomessa

Avoinna ma, ke ja pe klo 9.00–12.00
Fredrikinkatu 61, 3 krs, 00100 Helsinki,
09–6802022, faxi 09-643 163
e-mail: consulcuba@cuba.fi

Lisää matkailutietoa: www.cubatravel.cu

Ulkoministeriön matkustustiedotteet (www.formin.fi) kannattaa lukea ennen matkaa. Sivuilta löytyy ajankohtaista tietoa matkustamisesta, matkaturvallisuudesta ja matkalla tarvittavista asiakirjoista. Lisäksi sivuilta löytyy terveydenhuoltoon ja matkalla sairastumiseen liittyvää ohjeistusta. Kuuban matkustustiedotteet ulkoministeriön sivuilla.

Mikäli matkustat Kuubaan USA:n kautta, tutustu ensin rajoituksiin, jotka koskevat kaikkia kansalaisuuksia:

Suomen suurlähetystö Meksikossa

Lähin Suomen suurlähetystö sijaitsee Meksikossa. Suurlähetystön ajantasaiset yhteystiedot löytyvät mm. ulkoministeriön sivuilta.

Embajada de Finlandia
Monte Pelvoux 111, 4. piso
Colonia Lomas de Chapultepec
11000 México D.F.
México

Puh. + 52–55–5540 6036
Faksi: +52–55–5540 0114
sähköposti sanomat.MEX@formin.fi
Asiakaspalvelu ma-pe 9.00-13.00

Kun edustusto on suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555, faksi +358 9 629 840 ja sähköposti paivystys.um@formin.fi.