Matkatuki nuorille solidaarisuusprikaatiin Kuubaan

Suomi-Kuuba-seura myöntää alle 30-vuotiaille nuorille matkatukea kevään prikaatimatkalle Kuubaan. Matka toteutetaan 11.–25.4.2024.

Haluatko kokea Kuuban uudesta näkökulmasta, pintaa syvemmältä? Lähde kanssamme suomalaisten omaan Las Tunas -prikaatiin! Solidaarisuusprikaati on ainutlaatuinen tapa tutustua Kuubaan. Prikaatimatka on kestävää matkailua, joka edistää ruohonjuuritason ystävyyttä suomalaisten ja kuubalaisten välillä.

Alle 30-vuotiaat voivat hakea 500 euron suuruista matkatukea prikaatimatkalle osallistumiseksi. Tuki myönnetään alennuksena prikaatimatkan hinnasta. Matkatukea voidaan myöntää kolmelle hakijalle. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Kuuba pintaa syvemmältä

Vierailemme yhteisöprojekteissa, jotka toimivat mm. afrokuubalaisten naisten ja rikoksiin syyllistyneiden nuorten parissa. Tutustumme naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiseen työhön ja Kuuban talouden haasteisiin. Käymme mm. yksityisessä pienyrityksessä ja uusiutuvan energian hankkeessa. Sukellamme Kuuban historiaan Che Guevaran jalanjäljissä ja vietämme iltaa kuubalaisella asuinalueella korttelikomitean aktiivien kanssa.

Las Tunas

Las Tunasissa koemme aitoa kuubalaista elämänmenoa turistikeskusten ulkopuolella. Teemme vapaaehtoistyötä yhdessä kuubalaisten kanssa Las Tunasin lastensairaalassa ja pääsemme retkelle Omajan kylään, jossa asui suomalaisia siirtolaisia 1900-luvun alussa. Viikkomme Las Tunasissa huipentuu yhteisiin juhliin uusien kuubalaisten ystäviemme kanssa.

Kulttuuria ja rantalomailua

Matkaan kuuluu all inclusive rantaloma Ancónin niemimaalla Trinidadissa sekä hyvä määrä vapaa-aikaa, jolloin on mahdollisuus nauttia museoista, nähtävyyksistä tai musiikkitarjonnasta niin Havannassa kuin Las Tunasissa. Hotellimme sijaitsevat keskeisellä paikalla, joten kävellen pääsee moneen kiinnostavaan paikkaan!

Prikaatimatkan tuettu hinta: 1 090 €
(Normaalihinta 1 590 € - matkatuki 500 € = 1 090 €)

Hintaan sisältyy:

• Hotellimajoitukset aamiaisineen jaetussa 2 hengen huoneessa
  • Lentokenttäkuljetukset ja muut kuljetukset Kuubassa
  • Retket ja monipuolinen vierailuohjelma
  • Kaikki ohjelman mukaiset ateriat (17 ateriaa)
  • All inclusive -rantaloma Playa Ancónissa
  • Suomalaisen matkanjohtajan ja kuubalaisen oppaan palvelut
  • Infotilaisuus, ohjeet matkalle valmistautumiseen ja henkilökohtainen opastus esim. lentojen hankkimiseen

Lisämaksu yhden hengen huoneesta: 270 €

Hotellimajoitukset

Havanna: Hotel Vedado
Santa Clara: Hotel Los Caneyes
Las Tunas: Hotel Cadillac
Trinidad: Club Amigo Costasur (all inclusive)

Lennot

Prikaatimatkan hinta ei sisällä lentoja, jotka jokainen hankkii itse. Autamme tarvittaessa lentojen ostamisessa. Meno-paluulennon hinta on tällä hetkellä noin tuhat euroa. Matkustamme yhteisellä lennolla, mutta halutessasi voit matkustaa omien aikataulujesi mukaan ja viettää omatoimisia lisäpäiviä Kuubassa.

Matkatukihakemus

Haen 500 euron matkatukea osallistuakseni Suomi-Kuuba-seuran prikaatimatkalle Kuubaan 11.-25.4.2023.