Suomi-Kuuba-seura ry. on yksi vanhimmista Kuuba-ystävyysseuroista maailmassa, seura täyttää 54 vuotta v.2017.

Seuran tehtävänä on edistää ystävyyttä suomalaisten ja kuubalaisten kesken sekä lisätä yhteistyötä maiden välillä. Monipuolisen toimintansa kautta seura tekee tunnetuksi kuubalaista kulttuuria ja yhteiskuntaa sekä herättää keskustelua ajankohtaisista teemoista koskien Kuubaa ja koko Latinalaista Amerikkaa.

Kiinnostus Kuubaa kohtaan on kasvanut, ja seura pyrkii vastaamaan lisääntyneeseen kiinnostukseen monipuolisella viestinnällä. Seura järjestää avoimia keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista Kuubaan liittyvistä kysymyksistä. USA:n ja Kuuban välisten suhteiden parantumisesta huolimatta USA:n Kuuballe asettama kauppasaarto on kuitenkin edelleen voimassa.

Seura on jo vuosikymmenten ajan julkaissut painettua Cuba Sí -lehteä. Ainoana Kuubaan keskittyvänä suomenkielisenä julkaisuna lehti käsittelee monipuolisesti kuubalaista kulttuuria, historiaa ja yhteiskuntaa pintaa syvemmältä. Lehti postitetaan kaikille seuran jäsenille, lisäksi lehteä jaetaan ilmaiseksi eri tapahtumissa.

Seuran Facebook-ryhmässä on yli tuhat jäsentä, ja seura käyttää Facebookia tehokkaasti tapahtumien tiedottamiseen ja keskustelufoorumina.